2020-06-01
DNI SMAKU 2020 | ZWYCIĘZCY RYWALIZACJI
Przez cały ubiegły tydzień, mieszkańcy mieli okazję by próbować wspaniałych propozycji restauratorów przygotowanych specjalnie z okazji Dni Giżycka 2020 online. Dziś przyszedł czas na prezentację zwycięskich potraw, które wybrano poprzez głosowanie na naszej stronie w tym artykule i oficjalnym profilu fb.
Odzew był naprawdę duży, a internauci głosowali zaciekle na swoich faworytów. Kilka dań walczyło o pierwsze miejsce do ostatnich chwil. Choć zwycięzca jest jeden to tak naprawdę wygrali wszyscy bo największą nagrodą jest uznanie klientów, a Ci dali jasny sygnał, że kochają giżyckie lokale.
RANKING DAŃ ZGŁOSZONYCH W DNIACH SMAKU
zorganizowanych w ramach DNI GIŻYCKA 2020 suma głosów (mojegizycko.pl + fb)
- "Aromatyczna Mazurska Zupa Rybna" - TAWERNA DEZETA PRZYSTAŃ WILKASY 491 głosów (178 + 313)
- "Tatar Pod Kładką" - PODKŁADKA RESTOBAR 434 głosy (76 +358)
- "Sandacz na Mazurach" - PODKŁADKA RESTOBAR 408 głosy (101 +307)
- "Chłodnik na miejscowej botwinie” - NÓŻ WIDELEC 396 głosy (322 + 74)
- "Lica mućki” - PODKŁADKA RESTOBAR 321 głosy (49 +272)
- „Sandacz w soczystej zieleni” - HOTEL ST BRUNO**** 182 głosy (18 +164)
- „Aromatyczna zupa z lina z grzanką czosnkową” - HOTEL WODNIK*** 165 głosy (114 +51 )
- "Pizza Dni Giżycka” - TAWERNA DEZETA PRZYSTAŃ WILKASY 118 głosów (27 + 91)
- „Pierogi z sandaczem na maślano-cytrynowym musie” - HOTEL MAZURY 98 głosów (30 +68)
- "Sandacz podany na pęczaku z grzybami leśnymi" - HOTEL MASOVIA 63 głosy (44 + 19)
- „Długo gotowana zupa z mazurskich ryb z aromatycznym imbirem” - HOTEL MAZURY 49 głosów (5 + 44)
- „Prawdziwa czekolada pitna z kruchym ciasteczkiem” - HOTEL MAZURY 47 głosy (8 +39)
- „Pierogi z gęsiną babci Marysi” - HOTEL TAJTY 24 głosy (3 +21 )