Szefowie kuchni promują Mazury w Grecji

MasterChef Aleksandra Juszkiewicz i ceniony szef kuchni jednej z lokalnych restauracji Dariusz Baryga, eksplorują Grecję i sami pokazują grekom jak smakuje nasz region. Kucharze odwiedzają wyspę Samos, gdzie właśnie trwa Grecki Festiwal Wielkanocny i Smaków wyspy Samos.

 

Wyspa Samos to jeszcze dziewiczy teren do ekspansji turystycznej na wakacje i nie tylko. Turyści mogą tam znaleźć spokój i co mamy nadzieję potwierdzą po przyjeździe nasi kucharze, smaki. Wyjazd promocyjny na wyspę Samos zrealizowano dzięki współpracy pomiędzy wyspą, a Polsko-Grecką Izbą Przemysłowo Handlową.  

 

Nasi szefowie znani są w Polsce z promowania i tworzenia dań ze świeżych, lokalnych produktów. Swoją wiedzą, pasją i doświadczeniem dzielą się z mieszkańcami Samos. Podczas wyjazdu kucharze będą promować naszą lokalną, mazurską kuchnię, Giżycko i cały region.